Siri lengkap kuliah Munyatul Musolli, Hidayatus Salikin, Bidayatussul serta kuliah Fiqh Manhaji, Riyadhus Solihin dan lain-lain.
Himpunan kuliah Bahrul Mazi, Nurul Ihsan, Muhimmah dan kuliah umum lain.
Kuliah Bimbingan Mukmin, Fiqh Sirah, Fiqh Sunnah, Tafsir (Kuliah Jumaat Jalan Dato' Pati, Kota Bharu) dan ceramah isu semasa.
Siri kuliah Munyatul Musolli, Asas Fardhu Ain Lengkap, Hidayatus Sibyan, Fiqh Manhaji dan lain-lain.
Himpunan kuliah Tafsir di Radio IKIM, Tanyalah Ustaz TV9 dan juga kuliah-kuliah lain.
Kuliah Sohih Bukhari, Sohih Muslim, Riyadhus Solihin, Umdatul Ahkam, Fiqh Manhaji, Khutbah Jumaat dan ceramah isu semasa.
Cadangan Pembinaan Pusat Pendidikan khusus untuk anak-anak yatim Markaz al-Aitam, Pasir Puteh.
Cadangan Pembinaan Bangunan Asrama Madrasah Muhammadiah Pondok Sungai Durian, Kuala Krai.
Cadangan Pembinaan Masjid Bandar Bukit Raja, Klang


Sekiranya anda ingin berkongsikan kuliah, emailkan kepada mymaktabaty@gmail.com
myMaktabaty.com @ Twitter
myMaktabaty.com @ Facebook (Credit to: Muhammad Hafiz Harun)
myMaktabaty.com @ Facebook (Credit to: Amy)

Yayasan An-Nahdhoh, Kubang Semang, Seberang Perai, Pulau Pinang

Yayasan An-Nahdhoh menawarkan sesuatu yang tiada di tempat lain. Ketenangan pencari ilmu dalam pengembaraan yang tidak putus-putus. Datanglah beristirehat di sini. Dan pada masa yang sama, ikuti kuliah dan majlis-majlis ilmu yang terdapat di Madrasah An Nahdhoh atau tempat pengajian lain di sekitar kawasan ini.Bagi menjana pendapatan Yayasan terutamanya kos pengurusan Maahad Tahfiz An-Nahdoh, Pra-Tahfiz Raudatul Atfal dan program pengajian Madrasah An-Nahdhoh, pihak Yayasan menjalankan aktiviti perniagaan dan antara yang utama ialah Hotel An-Nahdhoh.Pihak Yayasan menjemput semua pihak untuk mengadakan akitiviti dan program di Hotel An-Nahdhoh. Antara pakej yang disediakan:

Pakej Penginapan keluarga
Menginaplah di hotel berciri Islamik dengan persekitaran yang hijau dan mendamaikan. Ikuti kuliah-kuliah pengajian kitab lama/kuning di Madrasah yang disampaikan sendiri oleh YDP Yayasan, Al-Fadhil Ustaz Haji Abdul Mutalib bin Haji Maarof sepanjang menginap di Hotel ini terutamanya Kuliah Perdana pada setiap pagi Sabtu.

Pakej Jamuan
Bercadang untuk mengadakan jamuan akhir tahun syarikat, jamuan makan keluarga bahkan kenduri perkahwinan. Kami menyediakan dewan yang selesa untuk jamuan yang selesa. Untuk majlis perkahwinan, lapangan yang luas disediakan dan tak perlu risau tentang waktu solat. Ruang solat madrasah cukup untuk memberi keselesaan kepada pengunjung dan tetamu untuk bersolat.Pakej Seminar & Mesyuarat
Dua dewan seminar disediakan kepada yang berhajat menganjurkan seminar di Yayasan An-Nahdhoh. Dewan serba lengkap ini berada di tingkat atas Madrasah yang pastinya akan memberi keselesaan kepada peserta seminar untuk bersolat. Setiap satu dewan seminar ini mampu untuk mengisi sehingga 500 peserta untuk satu-satu masa (teater style).

Untuk maklumat lanjut; sila hubungi 04-521 3500 atau Jafri Abu Bakar 019-590 6504.

Yayasan AnNahdhoh Pulau Pinang
Hotel AnNahdhoh
Madrasah Annahdhoh
Maahad Tahfiz AnNahdhoh
Pra-Tahfiz Raudatul Athfal
Pusat Pengajian Raudatul Athfal

Alamat:
843 Mk 5, Kg Petani,
Kubang Semang, 14000 Bukit Mertajam,
Pulau Pinang

Laman Web: http://an-nahdhoh.com

Web Page Counters